Jkvėpimas – Salotos su keptu ožkos sūriu
Salotos su keptu ožkos sūriu
INGRIDIENTAI
- 300 g raudonųjų kopūstų
- 100 g marinuotų burokėlių Kattinge Kraut
- 50 g lazdyno riešutų
- 1 obuolys
- 2 raudonieji svogūnai
- 100 g figų (šviežių arba džiovintų)
- Šviežių čiobrelių
- 120 g šviežių uogų (vaizdo įraše naudojamos gervuogės, bet visos uogos tiks)
PADAŽAS
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukšto obuolių acto
GKEPINTAS OŽKOS SŪRIS
- 180 g gero ožkos sūrio ritinyje
- 10 graikinių riešutų branduolių
- Šiek tiek medaus
ŠALIA
- Skani duona – geriausia skrudinta.
GAMINIMAS
- Pradėkite nustatydami orkaitės temperatūrą ties 190 °C (orkaitė su ventiliatoriumi)
- Ožkos sūrį supjaustykite tinkamais gabalėliais ir įdėkite į orkaitę maždaug 10 minučių. Arba kol jie bus gražūs ir auksinės spalvos. Tuo tarpu supjaustykite raudonuosius kopūstus ir dubenyje sumaišykite su marinuotais burokėliais.
- Paskrudinkite lazdyno riešutus ant keptuvės ant stiprios ugnies, kol oda pradės byrėti. Padėkite juos į šalį, kad atvėstų. Atvėsus lazdyno riešutams, odelę lengviau pašalinti.
- Išplakite padažo ingredientus.
- Figos, raudonieji svogūnai ir obuoliai supjaustomi tinkamo dydžio ir sumaišomi su padažu, lazdyno riešutais, šviežiais čiobreliais ir šviežiomis uogomis.
- Uždenkite ožkos sūrį su graikiniais riešutais ir apšlakstykite trupučiu medaus. Ožkos sūrį patiekite su salotomis ir keliomis geros duonos riekelėmis.
- Patiekalą papuoškite šviežiais čiobreliais.
- Skanaus!
Parašyta: Onyx Cookware