Jkvėpimas – gurmaniški dešrainiai

GURMANIŠKŲ DEŠRAINIŲ RECEPTAS

INGRIDIENTAI

  • 300 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • 50 g mielių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 200 g grahamo miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio susmulkinto kardamono
  • 1 šaukštas cukraus
  • 450 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis aptepti
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų
  • Įdaras dešrainiams
  • 12 dešrelių
  • Kečupas
  • Garstyčios
  • Kimchi Kraut
  • Marinuotų daržovių su raudonaisiais kopūstais
  • Šviežių čiobrelių
  • 2 svogūnai keptiems svogūnams
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas

PARUOŠIMAS

  1. Mieles įmaišykite į drungną vandenį, supilkite pieną, aliejų ir įkulkite kiaušinius. Grahamo miltus, druską, kardamoną ir cukrų sumaišykite kartu ir įmaišykite į mielių mišinį. Įmaišykite kvietinius miltus ir minkykite, kol tešla taps elastinga.
  2. Leiskite tešlai pakilti dubenyje 40 minučių. Suformuokite 12 pailgų bandelių dešrainiams. Minkymui naudokite šiek tiek aliejaus ant stalviršio ir rankų, o ne miltus, kad kepaliukai neišdžiūtų.
  3. Leiskite dešrainių kepalėliams pakilti ant kepimo skardos su kepimo popieriumi 30 minučių, aptepkite kiaušinio plakiniu ir galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis. Bandeles kepkite iki 175 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–18 minučių.
  4. Svogūnus nulupkite ir perpjaukite per pusę. Tada supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ant ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite svogūnus. Troškindami išmaišykite. Tada įpilkite cukraus ir šiek tiek vandens ir pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės. Tai trunka apie 10 minučių.
  5. Pagardinkite druska ir pipirais ir iškart patiekite iš keptuvės.
  6. Pakepkite dešreles keptuvėje ir, kai jos bus paruoštos, išimkite jas iš keptuvės ir dėkite į šiltą, ką tik iškeptą duoną.
  7. Tada įdėkite įdarą į savo dešrainį. Dėkite keptus svogūnus, kečupą, garstyčias ir mėgstamas marinuotas daržoves.
  8. Skanaus!

Parašyta: Onyx Cookware