Jkvėpimas – Angliškas kepsnys

Angliškas Kepsnys

INGRIDIENTAI

  • 4 kepsniai
  • 3 askaloniniai česnakai
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 valgomasis šaukštas balzamiko
  • 200 ml pieno (vištienos mėsai)
  • 300 ml bulvių vandens
  • 1 jautienos sultinio kubelis
  • Padažo spalva
  • 600 g bulvių
  • 3–4 gabalėliai marinuotų moliūgų
  • Kukurūzų krakmolo
  • Sviestas
  • Druska
  • Pipirai
  • 1 citrina
  • Marinuoti moliūgai kaip priedas

NURODYMAI

  1. Nuplaukite arba nulupkite bulves ir virkite puode su vandeniu ir druska. Jos turi virti 10–20 min. – viskas priklauso nuo bulvių dydžio. Pabadykite jas šakute. Jos yra išvirusio, kai jaučiamas pakankamas minkštumas ir bulvė nuslysta nuo šakutės. Supilkite vandenį iš bulvių į indą – mes jį naudosime padažui!
  2. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite juos šiek tiek ant sviesto keptuvėje ant vidutinės ugnies. Reikia šiek tiek laiko, kol jie apsukrus, įgaus spalvą ir taps gražūs bei minkšti – leiskite jiems pastovėti nuo pat pradžių. Pagardinkite šaukštu balzamiko ir šaukštu medaus.
  3. Tuo tarpu kepsnius pagardinkite druska ir pipirais ir pakepinkite svieste ant keptuvės, kol jie taps tokie, kokie jums patinka – nepamirškite keptuvės nevalyti! Leiskite kepsniams atvėsti be dangčio ant lėkštės ar pjaustymo lentos.
  4. Dabar supilkite pieną ir bulvių vandenį į keptuvę su jautienos sultinio kubeliu ir leiskite užvirti, maišydami ant vidutinės ugnies. Į puodelį vandens įmaišykite šiek tiek kukurūzų krakmolo ir po truputį supilkite mišinį į keptuvę, kol padažas įgaus norimą tekstūrą. Dabar į padažą įpilkite padažo dažų, kol jis taps rudas. Pagardinkite druska ir pipirais, trupučiu medaus ar galbūt šiek tiek citrinos.
  5. Ant keptuvės pakepinkite virtas bulves su šaukštu sviesto, pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Patiekite kepsnį su keptomis bulvėmis, apibarstę minkštais svogūnais ir salotomis, jei jų turite, dabar kaip priedą įpilkite padažo ir įdėkite marinuotų moliūgų.
  7. Skanaus!

Parašyta: Onyx Cookware